Mökkisukat Tittalaan

20171204_114919

Näiden sukkien mallista käytiin syksyllä ja alkutalvesta Facebookista raivoisia keskusteluita, kun monien mielestä tätä mökkikaaviota ei olisi saanut jakaa. Se oli johonkin väliin Facebookissa kuitenkin jaettu ja olin napannut siitä kuvaruutukopion, koska ajattelin, että näistä tulisi täydellinen joululahja ystävälleni Titalle, joka on hankkinut vapaa-ajan asunnon, jonka nimeksi tuli Tittala.

Sittemmin Facebook-riita on laantunut ja ohje onkin saatavissa ihan luvallisesti internetistä (täältä).

mökkikaavio

Kuva kaaviosta otettu täältä. Kaaviossa on 15 silmukkaa. Aloitin ensiksi tekemään sukkia neljällä mökillä eli 60 silmukalla, mutta ajattelin, että varresta tulee liian löysä. Sen jälkeen vaihdoin 45 silmukkaan, mutta varresta tuli liian kapea, joten palasin alkuperäiseen suunnitelmaan ja tein resoriin vähän vähemmän silmukoita ja kuvioon 60 silmukkaa, jonka jälkeen kavensin ylimääräisiä silmukoita, niin että jalkaterässä on 48 silmukkaa. Näyttää hieman hassulta, olisi ehkä pitänyt tehdä pidempi vartisemmat, jolloin mökit olisivat tulleet pohkeen paksumpaan kohtaan tai jättää suosiolla vähän enemmän silmukoita. Tai tehdä Nalle-langasta. Mutta ihan kivat ja siistit niistä kuitenkin tuli eikä sitä jalassa huomaa, että jalkaterä on noin suippo.

Lankana 7 veljestä ja puikkoina kolmoset.

20171203_164846

Rakastan myös joululahjojen pakkaamista. Olin myös ollut niiden suhteen todella aikaisessa liikkeellä, koska olin ennen joulua kaksi viikkoa matkoilla ja palasin vasta 23.12. takasin, joten lahjat piti olla jo joulukuun alussa hankittu ja pakattu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s